Slovo tapenáda je provensálsky názov pre nátierku tvorenú z pretlačených alebo nadrobno nakrájaných olív, kapary a ančovičiek.
Prinášame vám dve alternatívy z čiernych a zelených olív.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Tapenáda z olív
- Príprava: 15 min.
Ingrediencie
𝑪̌𝒊𝒆𝒓𝒏𝒂 𝒕𝒂𝒑𝒆𝒏𝒂́𝒅𝒂:
2 strúčiky cesnaku
2 PL kapár
1 hrste petržlenovej vňaťky
2.5 dl olivový olej
500 g čierne olivy
3 ks sušených paradajok
mleté čierne korenie
𝒁𝒆𝒍𝒆𝒏𝒂́ 𝒕𝒂𝒑𝒆𝒏𝒂́𝒅𝒂:
2 strúčiky cesnaku
2 PL kapár
2 hrste bazalky
2.5 dl olivový olej
500 g zelené olivy
sušené provensálske bylinky, mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku
2 PL kapár
1 hrste petržlenovej vňaťky
2.5 dl olivový olej
500 g čierne olivy
3 ks sušených paradajok
mleté čierne korenie
𝒁𝒆𝒍𝒆𝒏𝒂́ 𝒕𝒂𝒑𝒆𝒏𝒂́𝒅𝒂:
2 strúčiky cesnaku
2 PL kapár
2 hrste bazalky
2.5 dl olivový olej
500 g zelené olivy
sušené provensálske bylinky, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Každú tapenádu pripravujeme zvlášť. Všetko dáme do mixéru a rozmixujeme na jemno. Ochutnáme a dochutíme soľou a korením. Podávame s opečenou bagetou, s chlebovou plackou alebo krekrami. Chutí vinikajúco s pohárom vínka.