Autor receptu
Kucharocka.sk
Bravčové ragú v tlakovom hrnci
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 60 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
300 g bravčového stehna
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 veľká mrkva
2 stonky zeleru
1 plechovka lúpaných paradajok
majorán, worchestrova omáčka, soľ, údená mletá paprika, mleté čierne korenie, kokosový cukor
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 veľká mrkva
2 stonky zeleru
1 plechovka lúpaných paradajok
majorán, worchestrova omáčka, soľ, údená mletá paprika, mleté čierne korenie, kokosový cukor
Postup prípravy
Cibuľu, mrkvu a zelerové stonky nakrájame na drobno a dáme na rozpálenú panvicu s olejom. Pridáme na drobno nakrájaný cesnak. Stehno nakrájame na menšie kúsky a keď je zelenina opražená do sklovita, prudko ho opečieme z oboch strán. Potom zalejeme paradajkami z konzervy a pridáme jednu plechovku vody. Dochutíme korením, majoránom a soľou. Ak máme radšej sladšiu chuť, môžeme pridať cukor.
Tlakový hrniec zatvoríme a keď začne syšať para, stíšime plameň a varíme 60 minút. Po uplynutí doby, odstavíme tlakový hrniec z ohňa a necháme nech para vysyčí. Až potom ho môžeme otvoriť. Ochutnáme a dochutíme ak je potrebné. Môžeme podávať s chlebom, s chlebovými plackami alebo s tagliatellami.