Autor receptu
Kucharocka.sk
Falafel
- Príprava: 30 min.
- Varenia: 30 min.
Ingrediencie
1 ČL sóda bikarbóna
2 ks cibuľa
4 strúčiky cesnak
1 PL múka hladká
1 hrsť vňať petržlenová
1 KL rasca rímska
1 KL koriander
Postup prípravy
Cícer namočíme cez noc vo vode a pridáme za lyžičku sódy bikarbóny. Ak nemáte koriander, a rascu v pomletom stave, tak ich dajte do mažiara aj s hrubozrnnou soľou a roztlčte ich na prášok. Potom dáme do mixéru scedený cícer (vodu si odložíme, budeme ju ešte potrebovať) cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať k nemu pridáme a rozmixujeme. Nakoniec pridáme korenie. Ak je zmes príliš hustá a zastavuje sa nám mixér, tak pridáme za lyžičku vody z cíceru, ale nie veľmi, aby sme vedeli zo zmesi spraviť guľky.
Zmes by mala byť hrubozrnná, nie veľmi jemná. Potom vlhkými rukami vytvarujeme guľky o veľkosti pinpongovej loptičky. Ak sa vám však páči viac plochý tvar fašírok, pokojne ich vytvarujte aj tak. Guľky rýchlo smažíme v horúcom oleji, približne 4 minútky.
Falafel podávame so zeleninou, s pita bredom a humusom, recept na neho nájdete v našich receptoch. Chutný je aj s kyslou smotanou.