Tento recept je skvelý v každom ročnom období, dá sa k nemu použiť akákoľvek zelenina.
My sme použili hrášok, mrkvu, brokolicu a zelenú časť z póru.
Taktiež údené mäso môžete použiť krkovičku, stehno, koleno, proste to čo máte radi.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Zapečené údené mäso
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 30 min.
Ingrediencie
300 g údené mäso
4 vajcia
150 g cestoviny
cca 300 g sezónnej zeleniny
60 ml smotana
150 g nastrúhaný syr
1 cibuľa
1 PL masť
mleté čierne korenie
soľ
4 vajcia
150 g cestoviny
cca 300 g sezónnej zeleniny
60 ml smotana
150 g nastrúhaný syr
1 cibuľa
1 PL masť
mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy
Najskôr si uvaríme údené mäso. ak máme uvarené, stačí ho nakrájať na menšie kocky. Uvaríme cestoviny podľa návodu. Cibuľu nakrájame na mesiačiku a opečieme do sklovita na masi. Pridáme k nej na drobn nakrájané dve mrkvy, asi 10 cm na kolieska nakrájaný pór, približne 2 hrste blanšírovanej brokolice a na koniec pol hrnčeka hrášku. Keď je zelenina jemne podusené, asi tak na skus, primiešame na kocky nakrájané mäso, cestoviny a dochutíme soľou a korením.
Ak máme panvicu, ktorú môžeme dať do rúry, necháme všetko v nej a zalejeme ju zmesou vajíčka, smotany a strúhaného syra. Alebo zmes zeleniny a zmäsa premiestnime do zapekacej misky. Zmes by nemala byť zaliata až po povrch, mala by sa skôr obaliť vajíčkom a syrom ako v nich plávať. Pečieme v rozohriatej rúre na 190 °C asi 20 minút, kým sa vajíčko nestiahne a vrch pekne nezhnedne. Môžeme podávať s kyslou smotanou.