Autor receptu
Kucharocka.sk
Baklažán plnený bulgurom
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 45 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
5 šampiňóny
1 cibuľa
6 strúčikov cesnak
korenie farebné mleté čerstvé
soľ
petržlenová vňať
1 šálka bulgur
olej olivový
1 konzerva cherry paradajok
100 g tvrdého syra
Postup prípravy
Najprv si pripravíme bulgur, zalejeme horúcou vodou na viac krát, a necháme napučať v zatvorenej nádobe asi 20 minút, kým nebude akurát. Pri každom dolievaní vriacej vody je dobré bulgur dôkladne premiešať. Na záver pridáme pár kvapiek olivového oleja a premiešame. Baklažán rozpolíme a stred vydlabeme. Vydlabanú časť rozkrájame na malé kúsky.
Na olivovom oleji opražíme cibuľu, ktorú sme nakrájali na drobno. Pridáme cesnak nakrájaný na drobno, alebo na plátky a keď začne rozvoniavať pridáme nakrájané šampiňóny. Pridáme vydlabaný stred baklažánu, všetko osolíme a okoreníme a podusíme pár minút. Potom pridáme plechovku cherry paradajok a všetko podusíme do polomäkka.
Necháme zredukovať tekutiny v zmesi a primiešame hotový bulgur a petržlenovú vňať. Potom zmesou naplníme baklažán, ktorý sme pred tým potreli olivovým olejom.
Plnený baklažán pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C asi 30 minút. Potom posypeme strúhaným syrom a necháme ešte 5 minút zapiecť. Môžeme podávať samotné, alebo s opekanými zemiakmi.