Plnené hrušky

Ingrediencie

2 hrušky
80 g ricotty
2 PL medu
štipka mletej škorice
štipka muškátového orieška
hrsť mixu orechov a hrozienok
šťava z citróna, amaretto

Postup prípravy

Hrušky rozkrojíme na polovicu a vyberieme z nich jadierka. Potrieme ich citrónovou šťavou a potom pokvapkáme amarettom. Môžeme posypať cukrom, aby pri pečení skaramelizovať. Ricottu vymiešame s medom so škoricou, muškátovým orechom. Na hrušky dáme orechy a hrozienka a na ne dáme vymiešanú ricottu a ešte trochu posypeme zvyškom orechov a hrozienok

Hrušky dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi n a15 minút. Pred podávaním môžeme hrušky pokvapkať medom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom