Autor receptu
Kucharocka.sk
Plnené hrušky
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
2 hrušky
80 g ricotty
2 PL medu
štipka mletej škorice
štipka muškátového orieška
hrsť mixu orechov a hrozienok
šťava z citróna, amaretto
80 g ricotty
2 PL medu
štipka mletej škorice
štipka muškátového orieška
hrsť mixu orechov a hrozienok
šťava z citróna, amaretto
Postup prípravy
Hrušky rozkrojíme na polovicu a vyberieme z nich jadierka. Potrieme ich citrónovou šťavou a potom pokvapkáme amarettom. Môžeme posypať cukrom, aby pri pečení skaramelizovať. Ricottu vymiešame s medom so škoricou, muškátovým orechom. Na hrušky dáme orechy a hrozienka a na ne dáme vymiešanú ricottu a ešte trochu posypeme zvyškom orechov a hrozienok
Hrušky dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi n a15 minút. Pred podávaním môžeme hrušky pokvapkať medom.