Ak sa vám nechce robiť roládu, pokojne si pripravte Syrovú kocku 😉
Autor receptu
Kucharocka.sk
Syrová roláda, alebo kocka
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 15 min.
Ingrediencie
350 g tvrdého syru
200 g šunky
1 syr v čiervku (napríklad lunex)
125 g masla
1⁄2 červenej papriky
1⁄2 zelenej papriky
2 vajcia
pažítka, soľ, alobal, mikroténové vrecko
200 g šunky
1 syr v čiervku (napríklad lunex)
125 g masla
1⁄2 červenej papriky
1⁄2 zelenej papriky
2 vajcia
pažítka, soľ, alobal, mikroténové vrecko
Postup prípravy
Syr si vložíme do mikroténového vrecka, zaviažeme a dáme variť do vriacej vody na 15 minút. Je dôležité, aby bol syr celý ponorený, inak sa neroztopí rovnomerne. KEď je uvarený, necháme ho mierne vychladnúť, jednoducho nesmie páliť na dotyk.
Kým sa syr varí, uvaríme vajcia natvrdo a všetky ostatné suroviny nakrájame nadrobno. Prichystáme si väčší kus alobalu, na ktorom vyvaľkáme schladený syr. Snažíme sa vytvarovať obdĺžnik.
Do misky si dáme nakrájanné suroviny: pažítku, maslo, červenú a zelenú papriku, šunku a tavený syr. Všetko spolu poriadne premiešame a ochutíme soľou. Nakoniec pridáme nakráajné vačjíčka a opatrne ich do hmoty vmiešame. Hotovú zmes natrieme na syr a zrolujeme do rolády. Roládu v alobale vložíme do chladničky, aby nám stuhla.
Ak neradi robíme rolády, alebo chceme byť originálny, môžeme pripraviť Syrovú kocku. Vyvaľkaný syr rozrežeme na polovicu. Jednu časť uložíme do formy na srnčí chrbát, ktorý sme vyložili alobalom. Naň navrstvíme syrovú zmes a prikryjeme ju druhou časťou vyvaľkaného syra. Zabalíme do alobalu a dobre stlačíme aby sa všetko prepojilo a vytlačili sme zvyšný vzduch. Dáme do chladničky stuhnúť.
Či si pripravíte kocky alebo roládu, je to na vás. Každopádne táto syrová dobrota poteší na Veľkonočné sviatky každého.