Autor receptu
Kucharocka.sk
Hoki s olivami
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 6 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
200 g hoki
šťava z 1/3 citróna
1 PL olivový olej
korenie na bylinkové maslo
sušený cesnak
soľ
4 veľké zelené olivy
1 jarná cibuľka
šťava z 1/3 citróna
1 PL olivový olej
korenie na bylinkové maslo
sušený cesnak
soľ
4 veľké zelené olivy
1 jarná cibuľka
Postup prípravy
Hoki opláchneme a osušíme. Rozrežeme na polovicu a namočíme do pácu. Ten sme pripravili zo šťavy z 1/3 citróna, soli, olivového oleja, byliniek a cesnaku. Necháme odležať aspoň 20 minút.
Cibuľku nakrájame na jemno a zelené olivy tiež. Premiešame a pokvapkáme nálevom z olív. Jemne posolíme, ale opatrne, lebo olivy sú slané a necháme pár minút odstáť.
Rybku opečieme na rozohriatej panvici, ktorú sme vytreli s olejom. Z každej strany opečieme asi 3 minúty, začneme s tou stranou, kde je koža. Hneď ako rybku dáme na tanier, dáme na ňu olivy s cibuľkou, aby do nej vsiakla chuť olív. Podávame s hranolkami, pokojne aj batátovými.