Hoki s olivami

Ingrediencie

200 g hoki

šťava z 1/3 citróna

1 PL olivový olej

korenie na bylinkové maslo

sušený cesnak

soľ

4 veľké zelené olivy

1 jarná cibuľka

Postup prípravy

Hoki opláchneme a osušíme. Rozrežeme na polovicu a namočíme do pácu. Ten sme pripravili zo šťavy z 1/3 citróna, soli, olivového oleja, byliniek a cesnaku. Necháme odležať aspoň 20 minút.

Cibuľku nakrájame na jemno a zelené olivy tiež. Premiešame a pokvapkáme nálevom z olív. Jemne posolíme, ale opatrne, lebo olivy sú slané a necháme pár minút odstáť.

Rybku opečieme na rozohriatej panvici, ktorú sme vytreli s olejom. Z každej strany opečieme asi 3 minúty, začneme s tou stranou, kde je koža. Hneď ako rybku dáme na tanier, dáme na ňu olivy s cibuľkou, aby do nej vsiakla chuť olív. Podávame s hranolkami, pokojne aj batátovými.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom