Autor receptu
Kucharocka.sk
Vanilkové srdiečka z odpaľovaného cesta
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 40 min.
- Počet porcií: 20
Ingrediencie
1/4 l vody
6 g masla
190 g hladkej múky
4 vajcia
štipka soli
Plnka:
1 zlatý klas
400 ml mlieko
50 g cukor
50 g maslo
1 ČL vanilkového exttaktu
200 ml cukrárenská šľahačka
1 PL práškový cukor.
Postup prípravy
Do vriacej vody s maslom a soľou vysypeme múku a za stáleho miešania varíme, kým sa nevytvorí kompaktné cesto. Cesto sa nemá lepiť ani na hrniec ani na varechu. Necháme ho vychladnúť a postupne po jednom doň vmiešame vajcia. Premiešame ručným šľahačom. Cukrárske vrecko naplníme cestom a tvarujeme srdiečka.
Tie ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút. na spodok rúry dáme hrnček s vodou a hneď rúru zatvoríme! Prvých 10 minút neotvárame dvierka, aby koláče nespľasli. Po upečení srdiečka necháme vychladnúť do polotepla a prekrojíme ich. Po vychladnutí naplníme plnkou.
Zo zlatého klasu, mlieka a cukru uvaríme puding podľa návodu na obale. Odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme do hladka zmäknuté maslo s vanilkovým extraktom ručným šľahačom na najvyššom stupni. Potom postupne zašľaháme vychladnutý puding. V druhej miske vyšľaháme šľahačku s cukrom do tuha.
Plnku dáme do cukrárenského vrecka a plníme ňou rozkrojené srdiečka. Šľahačku nanesieme ako druhú vrstvu srdiečok. Na záver priklopíme vršok srdiečka a pocukrujeme.