Recept v duchu lowcarb a bezlepok ღ
Sladká maškrta, ktorá poteší nejeden maškrtný jazýček. Vznikla spojením obľúbených čoko muffinov s cheescakom.
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Recept v duchu lowcarb a bezlepok ღ
Sladká maškrta, ktorá poteší nejeden maškrtný jazýček. Vznikla spojením obľúbených čoko muffinov s cheescakom.
Obe čokolády roztopíme vo ovdnom kúpeli a primiešame roztopený kokosový olej. Necháme chvíľu vychladnúť a postupne primiešame celé vajcia. Na záver prisypeme hrnček mletých orechov (odporúčam mandle, alebo lieskovce). Malý plech ( 19 x 21 cm) vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme naň čokoládové cesto.
Tvaroh vymiešame s vajciami a cukrom, ak máme hrudkový tak ho rozmixujeme nahladko. Primiešame kyslú smtanu, tá zmes odľahčí. Pridáme citrónovú šťavu.
Polovicu tvarohovej zmesi vylejeme na čokoládové cesto. Poukladáme naň bobuľovité ovocie a zalejeme zvyškom tvarohu.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 50 - 60 minút. Koláč necháme celkom vychladnúť. ak bude ešte teplý a budeme ho krájať, čokoládová vrstva sa bude lepiť.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.