Kombinácia slaného syra a šťavnatého ovocia vytvára famóznu chuť.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Halloumi šalát
- Príprava: 20 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
500 g halloumi syr
250 g mix zelený šalát (rukola)
1 hrsť mätových lístkov
1 pomaranč
1/2 červeného grepu
30 – 50 g červeného melónu
Zálievka:
2PL šťava z pomaranča
1 ČL šťava z citróna podľa chuti
2 PL olivový olej
mleté čiere korenie, mletý koriander
4 PL zrniečka granátového jablka
250 g mix zelený šalát (rukola)
1 hrsť mätových lístkov
1 pomaranč
1/2 červeného grepu
30 – 50 g červeného melónu
Zálievka:
2PL šťava z pomaranča
1 ČL šťava z citróna podľa chuti
2 PL olivový olej
mleté čiere korenie, mletý koriander
4 PL zrniečka granátového jablka
Postup prípravy
Najkôr zmiešame zelený šalát s nasekanou mätou. Šalát natrháme na menšie kúsky, ak použijeme napríklad ľadový šalát. Pridáme odblanené kúsky pomaranča a grepu, nakrájaný melón na kocky. Všetko premiešame a polejeme záievkou.
Všetky ingrediencie na zálievku zmiešme v uzatvárateľnom poháriku a dobre pretrepeme. Granátové jablko si necháme na záver a celý šalát jeho zrniečkami posypeme.
Halloumi nakrájame na kúsky hrubé asi 0,5 cm. A rýchlo ich opečieme/grilujeme na rozpálenej panvici na grilovanie z oboch strán.
Šalát rozdelíme do tanierov, poukladáme naň grilovaný syr a podávame buď samotný, alebo aj ako prílohu napríklad k pečenej rybe.