Autor receptu
Kucharocka.sk
Malinová nepečená torta
- Príprava: 30 min.
Ingrediencie
Korpus:
250 g čokoládových keksov
125 g masla
Malinová plnka:
200 g malín
250 g mascarpone
250 g kyslá smotana
100 g cukru
1 želatína na stuženie krémov (Dr.Oetker)
250 g čokoládových keksov
125 g masla
Malinová plnka:
200 g malín
250 g mascarpone
250 g kyslá smotana
100 g cukru
1 želatína na stuženie krémov (Dr.Oetker)
Postup prípravy
Keksy rozdrvíme na drobno buď v mixéri, alebo v igelitovom vrecku valčekom. Zalejeme roztopeným maslom a vyformuje v tortovej forme. Necháme asi 10 minút zatuhnúť v chladničke.
Mascarpone, kyslú smotanu, maliny a cukor zmiešame v miske a rozmixujeme. Ak je treba dochutíme cukrom alebo citrónovou šťavou. Želatínový prášok pripravíme podľa návodu a roztopený vlejeme do malinovej zmesi.
Malinovú zmes nalejeme do stuhnutého čokoládového korpusu a necháme stuhnúť v chladničke asi 1 hodinu. Podávame ozdobené šľahačkou alebo čerstvými malinami.