Slivková nutella

Slivkový džem s príchuťou čokoládovej nutelly. Chutný na vianočku, či len tak na maškrtenie.

Ingrediencie

2,5 kg zrelých sliviek
1,5 kg kryš. cukru
2 Gelfix (3:1)
500 g horkej čokolády
3 – 5 PL holandského kakaa
2 ČL vanilkovej pasty

Postup prípravy

Slivky vykôstkujeme a dáme variť. Keď vznikne kašovitá hmota pridáme čokoládu,kakao, vanilku, Prevaríme a odstavíme z ohňa. Necháme vychladnúť a rozmixujeme. Dáme opäť variť.

Pripravíme Gelfix podľa návodu (pozor je viac cukru ako vnávode), vmiešame ho do slivkovej hmoty. Varíme podľa návodu Gelfixu. Po prevarení plníme do čistých pohárov a sterilizujeme 15 min. pri 80°C.

TIP: Ak pridáte štipku metej škorice, či kardamonu, hneď bude mať nutella vianočný nádych.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom