Ľahké, letné cestoviny s nádhernou paradajkovou chuťou.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Conchiglioni s paradajkovou omáčkou
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
250 g cestovinových mušlí/conchiglioni
250 g prepasírované paradajky
2 strúčiky cesnaky
1 cibuľa
150 g prerastenej slaninky
50 g zelených olív
30 g peccorina
soľ, mleté čierne korenie, mleté čili, bazalka, olivový olej
250 g prepasírované paradajky
2 strúčiky cesnaky
1 cibuľa
150 g prerastenej slaninky
50 g zelených olív
30 g peccorina
soľ, mleté čierne korenie, mleté čili, bazalka, olivový olej
Postup prípravy
Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody a varíme podľa návodu, cca 13 minút. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji, pridáme slaninku nakrájanú na pásiky. Potom pridáme na plátky nakrájaný 1 strúčik cesnaku. Zalejeme prepasírovanými paradajkami, dochutíme soľou a korením.
Pridáme 4 lyžice vody z cestovín a dobre premiešame. Roztlačíme druhý strúčik cesnaku, pridáme bazalku a na krúžky nakrájané olivy. Natrúhame syr, premiešame a necháme ešte 5 minút variť na miernom oleji.
Cestoviny zlejeme, premiešame s paradajkovou omáčkou a podávame.