Tekvica dodá chuť Halloweenu. Med a korenie pripomenie medovníky. Krehkosť našepká, že sú to linecké koláčiky.

Tekvica dodá chuť Halloweenu. Med a korenie pripomenie medovníky. Krehkosť našepká, že sú to linecké koláčiky.
Tekvicu, najlepšie hokaido alebo oranžovú, nakrájame na kúsky a pečieme v rúre na 200 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť, zbavíme šupky a rozmixujeme na pyré. Zmiešame so žĺtkami a medom.
Maslo izbovej teploty rozmrvíme s múkou a korením. Množstvo korenia určíme podľa chute, ja som použila mierku "na špičku noža". Primiešame tekvicové pyré a vymiešame pevné cesto. Ak je lepkavé, pridáme lyžicu múky. Cesto necháme oddychovať v chladničke aspoň hodinku.
Dosku pomúčime a vyvaľkáme cesto na 2 - 3 mm a vykrajujeme koláčiky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 10 - 15 minút, podľa veľkosti koláčikov, presne ako linecké. Necháme vychladnúť a koláčiky pozlepujeme džemom.
Vymiešame polevu z práškového cukru s citrónovej šťavy. Poleva by mala byť hustejšia, aby nestekala. Zafarbíme podľa seba a nanesieme na koláčiky. Necháme odstáť do druhého dňa a môžeme pohostiť strašidlá.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.