Linecké koláčiky s arašidovou múkou a s čokoládou ťa očarujú.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Arašidové linecké koláčiky
- Príprava: 60 min.
- Varenia: 10 min.
Ingrediencie
75 g arašidová múka alebo mleté arašidy
100 g hladká múka (doves farm červená)
100 g maslo
50 g práškový cukor
1 žĺtko
slivková nutella na zlepovanie
Poleva:
100 g horká čokoláda
100 g biela čokoláda
20 g masla
100 g hladká múka (doves farm červená)
100 g maslo
50 g práškový cukor
1 žĺtko
slivková nutella na zlepovanie
Poleva:
100 g horká čokoláda
100 g biela čokoláda
20 g masla
Postup prípravy
Do misky dáme múku s cukrom, zmäknuté maslo, žĺtky a spracujeme linecké cesto. Keď sa začnú suroviny spájať, cesto dohnetieme na doske, aby bolo lesklé a nelepilo. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme na noc do chladničky.
Cesto rozvaľkáme medzi potravinárskou fóliou na hrúbku asi 3 milimetre a vykrajujeme rôzne tvary koláčikov. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a vkladáme do predohriatej rúry na 180 stupňov, piečieme asi 7 - 10 minút. Pozor oriešky sa rýchlejšie spečú, treba sledovať, či nehnednú prirýchlo.
Keď koláčiky vychladnú, zlepujeme slivkovou nutellou (recept nájdeš medzi ostatnými receptami).
Vo vodnom kúpeli roztopíš horkú čokoládu s polovicou masla na polevu a v druhom hrnčeku zas bielu čokoládu. Poozdobuješ koláčiky a necháš vychladnúť.