Spojenie piškótového korpusu a palaciniek.

Spojenie piškótového korpusu a palaciniek.
Najskôr si upečeiem piškótový korpus. Žĺtky zmiešame s cukrom, kým pena nie je hustá a bledá. Vyšľahané bielky so štipkou soli vmiešame vareškou k žĺtkam. Múku zmiešame so škrobovou múčkou a vmiešame ju do vaječnej zmesi. Miešame vareškou alebo lyžicou. Dno tortovej formy o priemere cca 30 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme do nej cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne20 - 30 minút. Po upečení cesto necháme vychladnúť.
Suroviny na palacinkové cesto spoločne vymiešame a pripravíme na pomastenej panvici palacinky. Necháme ich vychladnúť.
Vymiešame z mascarpone, ricotty, medu a vanilkovej pasty kompaktnú hmotu. Smotanu na šľahanie vymiešame a lyžicou zamiešame do krému. Asi 1/4 krému natrieme piškótový korpus, prikryjeme ho prvou palacinkou. Do zvyšného krému vmiešame mleté lieskovce. Teraz postupne vrstvíme palacinky krémom. Môžeme pridať aj vrstvy z ovocného džemu, ale nie je to nutné, tortu podávame s ovocím, tak doplnia sviežu chuť. Poslednú palacinku ozdobíme zvyšnou plnkou a čerstvými jahodami.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.