Jednoduchý recept s lístkovým cestom s chutným, čokoládovým prekvapením chutí deťom aj dospelým.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Černicové jabĺčko s prekvapením
- Príprava: 30 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 8
Ingrediencie
4 jablká
150 g černíc
5 PL kokosového cukru
300 ml vody
4 kocky čokolády
1 vajce na potretie
kokosový cukor na posypanie
500 g lístkového cesta
150 g černíc
5 PL kokosového cukru
300 ml vody
4 kocky čokolády
1 vajce na potretie
kokosový cukor na posypanie
500 g lístkového cesta
Postup prípravy
Jablká rozpolíme, očistíme od šupky a vyberieme jaderníky. Ak sa nám podarí, môžeme nechať stopky.
Cukor, černice a vodu nalejeme do hrnca a necháme zohrievať. Keď začne sirup vrieť, stíšime oheň a vložíme do hrnca očistené polovice jabĺk. Takto necháme prevariť 10 - 15 minút, záleží od veľkosti jabĺk. Potom jablká vyberieme a necháme odkvapkať a vychladnúť. Narežeme ich, aby sme vytvorili mesiačiky. KEď chceme, môžeme tenšie mesiačiky vyrezať von, aby vznikol pekný vzor.
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm. Priložíme polovicu jablka a obkreslíme jeho tvar tak, aby sme spravili približne 1cm okraj. Nezabudneme aj na falošnú stopku a lístoček. Potom vyrezané jablko potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu jablka vložíme kocku čokolády a pritlačíme ho na vyrezané jablko z lístkového cesta. Povrch jablka štedro posypeme kokosovým cukrom.
Takto pripravené jabĺčka dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 °C približne 15 - 20 minút. Potom ich necháme vychladnúť, ale nie celkom. Tekutá čokoláda skvelo doplní sviežu chuť černicových jabĺk.