Vzdať sa príloh môže byť ťažké. Ale zaujímavé servírovanie a správne nakombinovanie bielkovín a vlákniny dokážu človeka skvelo zasýtiť.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Šalátový wrap
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 10 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
400 g kuracích pŕs
1 PL citrónovej šťavy
1 PL olivový olej
soľ, mleté korenie, granulovaný cesnak
sezamové semienka
hlávkový šalát, alebo ľadový šalát
zmes zeleniny:
mrkva
jarná cibuľka
biela redkvička
Omáčka/dip:
1PL olivový olej
1 ČL medu
2 PL arašidového masla s kúskami arašidov
1 strúčik cesnaku
sójová omáčka, soľ, mleté korenie
1 PL citrónovej šťavy
1 PL olivový olej
soľ, mleté korenie, granulovaný cesnak
sezamové semienka
hlávkový šalát, alebo ľadový šalát
zmes zeleniny:
mrkva
jarná cibuľka
biela redkvička
Omáčka/dip:
1PL olivový olej
1 ČL medu
2 PL arašidového masla s kúskami arašidov
1 strúčik cesnaku
sójová omáčka, soľ, mleté korenie
Postup prípravy
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a necháme ich marinovať v marináde aspoň 15 minú. Marinádu pripravíme zmiešaním citrónovej šťavy, olivového oleja, soli a korenia. Potom kuracie prsia opražíme na rozpálenej panvici a na záver posypeme sezamovými semienkami.
Listy šalátu opatrne oddelíme a pripravíme ich ako misky. Poukladáme naň na prúžky nakrájanú zeleninu. Môžeme použiť akúkoľvek máme radi a pokojne môžeme pridať aj syr, či artičoky. Na kúsky zeleniny poukladáme kuracie prsia.
Suroviny na omáčku zmiešame a dochutíme sójovou omáčkou, soľou a korením.
Skvelé jedlo na jedenie rukami, pred každým sústom si ho vždy namočme do omáčky.