Falošné bonbóny toffifee neobsahujú karamel, aj keď tak chutia.
Nekaramel má prudko návykovú chuť, preto odporúčam jesť bonbóny pomaly.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Bonbóny s karamelom nekaramelom
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 60 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
Čokoládové mištičky:
200 g horká čokoláda
3 PL kokosového oleja
Nekaramel:
1 stredne veľký batát
250 g bielej čokolády
4 PL kokosový olej
Srdce bonbónu:
lieskový orech
200 g horká čokoláda
3 PL kokosového oleja
Nekaramel:
1 stredne veľký batát
250 g bielej čokolády
4 PL kokosový olej
Srdce bonbónu:
lieskový orech
Postup prípravy
Najskôr upečieme batát. Umyjeme ho, popicháme ihlicou a pečieme 40 - 60 minút vo vyhriatej rúry na 230 °C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti batátu. Po upečení ho necháme vychladnúť, vydlabeme ho zo šupky a mixérom rozmixujeme.
Bielu čokoládu roztopíme nad vodným kúpeľom spolu s kokosovým olejom. Potom ho primiešame k rozmixovanému batátu a necháme v chladničke vychladiť.
Horkú čokoládu tiež roztopíme s kokosovým olejom nad vodným kúpeľom. Pripravíme si formičky, do ktorých pripravíme bonbóny. Môžu byť silikónové, ale môžeme použiť aj formu z kupovanej bonboniéry. Odporúčam, nechať ju vychladiť v mrazničke aspoň 20 minút. Potom ju vylejeme čokoládou tak, aby postupne čokoláda tuhla a vytvárala mištičky. Môžeme to robiť postupne a nechať jednotlivé vrstvy stuhnúť v mrazničke. Následne natlačíme do mištičiek batátovú zmes a do stredu umiestnime lieskový orech.
Takto pripravené bonbóny, dáme na hodinku do mrazničky a potom môžeme podávať. Bonbóny chutia zmrznuté, ale aj len vychladené v chladničke.