Túto polievočku, môžete jesť aj teplú aj studenú. Dokáže osviežiť počas leta a v zime zas zahriať, stačí pridať štipku čili.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Hráškovo cuketový krém
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
1 menšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 hrnček hrášku
1 hrnček cukety
1 hrnček vody
olej, soľ, mleté čierne korenie
1 strúčik cesnaku
1 hrnček hrášku
1 hrnček cukety
1 hrnček vody
olej, soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji. Pridáme cesnak nakrájaný na plátky a keď začne rozvoniavať, pridáme cuketu. Tú sme zbavili jadierok, šupku necháme a nakrájame ju na menšie kúsky. Minútku ju podusíme a pridáme hrášok. Ak nemáme čerstvý, môžeme použiť aj mrazený. potom zalejeme hrnčekom vody, osolíme a okoreníme. Varíme asi 10 minút a potom krém rozmixujeme. Podávame teplý alebo studený.