Osviežujúci, nepečený limetkový dezert s kokosom a avokádom ideálny na letné maškrtenie.

Osviežujúci, nepečený limetkový dezert s kokosom a avokádom ideálny na letné maškrtenie.
Ingrediencie na korpus okrem kokosového oleja dáme do mixéra a mixujeme, kým hmota nie je kompaktná. Roztopený kokosový tuk primiešame nakoniec. Formu na tortu, alebo iný koláč o približnom rozmere cca 26 cm jemne vytrieme olejom a hmotu na korpus natlačíme na dno formy. Ak jej máme dostatok, vytlačíme jemne aj na boky a dáme do chladničky stuhnúť.
Zatiaľ spravíme plnku. Všetky ingrediencie dáme do mixéra a mixujeme. Sladkosť a kyselosť krému dochutíme na záver. Do mixéru dáme najskôr len 4 PL medu až potom postupne pridávame. Krém by mal byť kyslo-sladký. Tekutý krém vylejeme do tortovej formy a dáme do chladničky zatuhnúť, najlepšie cez noc. Hustá časť kokosového mlieka sa celkom stiahne a ricotta tiež, preto krém zostane pevný, ale nie želatínovo tuhý.
Podávame vychladený a posypaný strúhaným kokosom.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.