Tento chrumkavý dvojobal som zvykla robiť len s karfiolom. Ale prečo ho nepoužiť aj na cuketu!
Takto upravená cuketa je správne chrumkavá a šťavnatá.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Chrumkavá cuketa
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
2 stredne veľké cukety
1 vajce
2 – 4 PL jogurtu (bezlaktózového)
kukuričná strúhanka
nastrúhaný syr peccorino
soľ, mleté čierne korenie
1 vajce
2 – 4 PL jogurtu (bezlaktózového)
kukuričná strúhanka
nastrúhaný syr peccorino
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Cuketu umyjeme, odkrojíme konce, a pozdĺžne rozkrojíme na štvrtinky. Potom vyrežeme semiačka a rozrežeme na ešte tenšie paličky.
Vajce rozšľaháme s 2 lyžicami jogurtu, ak je vajce väčšie, tak pridám ešte za lyžicu. Dochutíme soľou a korením, ktoré máme radi. Strúhanku zmiešame asi s 3 polievkovými lyžicami strúhaného syra. Použite taký, ktorý sa neroztečie, ale vytvorí chrumkavú kôrku. Dochutíme soľou, korením.
Paličky cukety najskôr namočíme vo vajíčku a potom v strúhanke. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Postriekame olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 230 °C asi 10 - 15 minút, kým kôrka nie je zlatistá.
Podávame s jogurtovým dipom. Zvyšok jogurtu som zmiešala so strúhaným syrom, dochutila som soľou, korením a cesnakom.