Focaccia s pečeným cesnakom

Skvelá večera s talianskou chuťou.

Ingrediencie

Kysnuté cesto:
200 g polohrubej múky
4 g sušené droždie
4 PL olivového oleja
200 ml vlažnej vody
1 ČL cukru
1 ČL soli

Na potretie:
1 hlavička cesnaku
10 g masla
6 ks cherry paradajok
1 mozzarella
soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Najskôr rozpolíme hlavičku cesnaku. Na plech dáme olivový olej a rozpolenou časťou cesnak naň položíme. Dáme piecť na 20 - 30 minút do vyhriatej rúry na 130 °C. Po upečení ho vytlačíme zo šupky a zmiešame s maslom. Dochutíme soľou a čiernym korením.

Kým pečieme cesnak, vymiesime cesto. Má byť kompaktné, jemné a elastické. Misku prekryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť. Keď cesto zdvojnásobí objem, Vložíme ho do plechu, v ktorom sme piekli cesnak. Pečieme vo vyhriatej rúre najskôr 10 minút. Potom na cesto natrieme cesnakové maslo a poukladáme rozpolené paradajky. Pečieme Ďalších 10 - 15 minút.

Po upečení zvyknem z paradajok stiahnuť šupky. Poukladám natrhanú mozzarelu a nechám ju nech sa na teplej focaccii rozpustí. Podávame teplé.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom