Tretinkové buchtičky

Prečo tretinkové? Lebo obsahujú tri druhy múk, ktoré buchtičkám dodajú peknú a chutnú štruktúru. Sú jemné a vláčne, ale aj chrumkavé.

Ingrediencie

Cesto:
100 g hrubej múky
100 g hladkej múky
100 g krupice (kukuričnej alebo celozrnnej)
3 PL bieleho jogurtu
15 ml vlažnej vody
1 PL olivový olej
7g sušeného droždia
cukor, soľ

Plnka:
250 g mozzarella
50 – 70 g anglická slanina

Olejová zmes na potretie:
1 PL olivový olej
1 PL vlažná voda
soľ, mleté čilli

Postup prípravy

Všetky sypké ingrediencie na cesto zmiešame v miske a následne prilejeme vlažnú vodu, olej a jogurt. Cesto dobre premiesime, môžeme použiť kuchynského pomocníka. Keď sa ingrediencie spoja, miesime ešte 10 minút. Potom misku prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút.

Pripravíme si plnku. Mozzarellu nakrájame na drobno alebo nastrúhame. Taktiež nakrájame slaninku. Môžem pridať aj napríklad cherry paradajky olivy, kapari, jarnú cibuľku, bylinky.

Keď cesto vykysne, premiestnime ho na pracovnú dosku a rozdelíme na 8 častí. Vytvarujeme z nich guľky. Z každej guľky rukami vytvarujeme placky a do stredu vložíme náplň. Kraje pospájame a dobre "poštipkáme" aby sa cesto scelilo a syr nám počas pečenia nevytiekol. Potom ich v dlaniach vytvarujeme na buchtičky a uložíme do formy vytretej olejom.

Takto pripravené buchtičky prikryjeme utierkou a necháme ich ešte 30 minút odstáť. Rúru vyhrejeme na 230 °C a pečieme ich asi 20 minút do zlatista.

Hneď po vytiahnutí z rúry ich potrieme pripravenou olejovou zmesou, ktorú sme pripravili zmiešaním ingrediencií a necháme chvíľku odstáť.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom