Tieto bombuľky sú chutné na obed ku šalátu, alebo aj len tak ako rýchly snack do školy, či na výlet. Jednoducho skvelý fit recept.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Chrumkavé tuniakové bombuľky
- Príprava: 5 min.
- Varenia: 40 min.
- Počet porcií: 16
Ingrediencie
Bombuľky:
1/2 hrnčeka guľatej ryže
1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave
1 vajce
1/2 hrnčeka syra
soľ, mleté korenie, bylinky…
Kukuričná zmes:
2 PL kukuričnej strúhanky
1 ČL čierneho sézamu
1 PL strúhaný syr peccorino alebo parmazan
olivový olej
1/2 hrnčeka guľatej ryže
1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave
1 vajce
1/2 hrnčeka syra
soľ, mleté korenie, bylinky…
Kukuričná zmes:
2 PL kukuričnej strúhanky
1 ČL čierneho sézamu
1 PL strúhaný syr peccorino alebo parmazan
olivový olej
Postup prípravy
Ryžu zalejeme dvojnásobným množstvom vody, pridáme soľ a varíme, kým sa voda neodparí. Potom ju necháme vychladnúť a primiešame do nej scedeného tuniaka, nastrúhaný syr a vajce. Dobre premiešame a vytvaruje zo zmesi bombuľky. Ja som použila odmerku na proteín, má pekný tvar a veľkosť tak na jedno zahryznutie. Aby bombuľka išla vyklopiť, pred nabratím zmesi, odmerku namočíme do vody.
Bombuľky dávame na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme kukuričnou zmesou a jemne postriekame olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút, kým povrch bombuľky nie je zlatistý. Po vybratí necháme vychladnúť a potom servírujeme.