K jeseni patria aj gaštany a keď ich skombinujeme s kakaom a perníkovým korením, vytvoríme skvelý voňavý koláč,
Autor receptu
Kucharocka.sk
Gaštanový perník
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 20 min.
Ingrediencie
200 g celozrnnej múky
50 g kokosového cukru
1 balíček kypriaci prášok do perníka
3 PL kakao
1 PL perníkové korenie alebo kombinácia mletého anízu, škorice a klinčekov podľa chute
100 g gaštanové pyré
200 ml mandľového mlieka
2 vajcia
100 ml roztopeného kokosového oleja
1 – 2 PL rumu
čokoláda na ozdobenie
50 g kokosového cukru
1 balíček kypriaci prášok do perníka
3 PL kakao
1 PL perníkové korenie alebo kombinácia mletého anízu, škorice a klinčekov podľa chute
100 g gaštanové pyré
200 ml mandľového mlieka
2 vajcia
100 ml roztopeného kokosového oleja
1 – 2 PL rumu
čokoláda na ozdobenie
Postup prípravy
V jednej miske zmiešame suché ingrediencie. V druhej miske zmiešame mlieko, vajcia a kokosový olej. Postupne tekuté ingrediencie vmiešame zo suchými. Ak je cesto priveľmi tuhé, prilejeme ešte mlieko. Na záver vmiešame do hmoty roztlačené gaštanové pyré a dochutíme rumom podľa chuti. Ak chceme podávať perník aj drobcom, pridáme namiesto rumu rumovú arómu.
Plech (cca 30 x 30 cm) vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 15 - 20 minút. Či je perník upečený skontrolujeme špáradlom. Necháme ho vychladnúť a potom ho môžeme poliať roztopenou čokoládou.