Upeč si vlastnú chrumkavú ciabattu a potom si z nej sprav zapekačku na skvelý spôsob!
Autor receptu
Kucharocka.sk
Zapečená ciabatta
- Príprava: 90 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
Ciabatta:
400 g hladkej múky
300 ml teplej vody
7g sušeného droždia
2 PL chia semienok
2 PL vody
2 PL olivový olej
soľ, cukor
bylinkové maslo:
50 g masla
2 PL korenie bylinkové maslo Kotanyi
10 g strúhaného parmezánu
šunka, kečup, strúhaný syr,..
400 g hladkej múky
300 ml teplej vody
7g sušeného droždia
2 PL chia semienok
2 PL vody
2 PL olivový olej
soľ, cukor
bylinkové maslo:
50 g masla
2 PL korenie bylinkové maslo Kotanyi
10 g strúhaného parmezánu
šunka, kečup, strúhaný syr,..
Postup prípravy
Do pohárika nalejme vlažnú vodu a nasypeme doň ćukor a sušené droždie. Necháme ho pár minút naštartovať. V druhom poháriku zmiešame chia semienka s 2 lyžicami vody a necháme ich napučať. Potom oba poháriky vylejeme spolu s olejom do múky so štipkou soli a dobre premiesime. Môžeme miesiť aj v kuchynskom pomocníkovi asi 10 minút. Keď vidíme, že cesto sa naťahuje, prikryjeme misku s cestom fóliou a necháme 30 minút vykysnúť.
Potom cesto položíme na pomúčenú dosku, natiahneme a preložíme aspoň dvakrát po šírke aj po dĺžke. Potom ho vrátime do misky. Po ďalších 30 minútach cesto rozdelíme na dve časti. A dvakrát preložíme každú časť. Plech vymastíme olejom a položíme naň obe ciabatty. Prikryjeme fóliou alebo utierkou na ďalších 30 minút. Rozohrejeme rúru na 230 °C, ciabatty odkryjeme a pečieme cca 20 minút.
Pečieme do zlatista. Necháme vychladnúť a pozdĺžne rozrežeme. Vymiešame suroviny na bylinkové maslo a natrieme ho na rozkrojené ciabatty. Zapečieme ich asi 5-10 minút pod grilom. Potom natrieme troškou kečupu a posypeme syrom, prípadne dáme aj šunku, či sardinky, alebo paradajky. A zapečieme ešte 5 minút.
Ciabattu rozkrájame na pásiky a podávame. Chutí studená aj teplá.