Chutné datlové bonbóny pripravíš rýchlo a chutia výborne.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Datlové bonbóny
- Príprava: 30 min.
- Počet porcií: 30
Ingrediencie
70 g ovsených vločiek (bezlepkových)
100 g mandlí
150 g datlovej pasty
20 g čierneho kakaa
3 PL medu
poleva:
150 g horkej čokolády (min 60%)
3 PL kokosového oleja
100 g mandlí
150 g datlovej pasty
20 g čierneho kakaa
3 PL medu
poleva:
150 g horkej čokolády (min 60%)
3 PL kokosového oleja
Postup prípravy
Na prípravu potrebujeme sekáčik z ručného mixéra. Rozmixujeme ovsené vločky na jemnú múku. Pridáme kakao a mandle a tiež ich rozmixujeme. Na záver pridáme datlovú pastu a med. Všetko spolu rozmixujeme na vlhkú hmotu. Ak je sypká, pridáme trocha pasty alebo medu. Ak nechceme, aby boli bonbóny príliš sladké, môžeme pridať za lyžičku kokosového oleja.
Vytvarujeme guličky o veľkosti cca 1,5 cm a rozpučíme ich na hrubšiu placku. Vložíme do mrazničky a necháme vychladiť, kým roztopíme čokoládu.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k nej kokosový olej. Všetko premiešame a necháme trocha schladnúť, aby nebola príliš tekutá. Vyberieme placky z mrazničky a všetky postupne ponamáčame do čokolády. Kým ich všetky obalíme, čokoláda stuhne. Vezmeme vidličku a jej špičky namočíme do čokolády. Potom nimi postriekame bonbóny, aby sme vytvorili na nich pásiky.