Mini šunkový cheesecake

Na oslavu nemusia byť vždy chlebíčky. Priprav si slaný mini cheesecake a očar svoju návštevu.

Ingrediencie

75 g slaných krekrov
45 g masla
Plnka:
100 g šunky
70 g ricotty
50 g masla
soľ, mleté čierne korenie, údená mletá paprika

Postup prípravy

Krekry rozmixuj nadrobno a zalej roztopeným maslom. Zmes má byť vlhká, nie mokrá ani sypká. Do silikónovej formičky vtlačíš 1 - 2 čajové lyžičky slanej zmesi. Utlačíš zmes prstom alebo lyžičkou, aby bola kompaktná. Postup je rovnaký ako keď pripravuješ sladký nepečený cheesecake.

Zmäknuté maslo zmiešaš s ricottou, alebo jemným tvarohom. Ochutíš soľou a korením. Šunkou nakrájaš na drobno a vmiešaš do tvarohovej zmesi. Vložíš šunkovú zmes do formičky, približne 1 - 2 čajové lyžičky. Necháš odležať v chladničke aspoň 1 hodinu a môžeš podávať. Ideálne necháš odležať mini cheesecake cez noc.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom