Ľadové hrozno, opité Gin Spritzom, skvelý snack na oslavu, či večerné posedenie.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Hrozno Gin Spritz
- Príprava: 15 min.
Ingrediencie
100 – 150 g hrozna
250 ml prosecca
120 ml ginu (môže byť aj Pink Gin)
cukor na obalenie
250 ml prosecca
120 ml ginu (môže byť aj Pink Gin)
cukor na obalenie
Postup prípravy
Hozno oberieme, umyjeme a poprepichujeme špáradlom, aby sa ľahšie napilo.
Do zapekacej misky nalejeme prosecco a gin. Namočíme hrozno, malo by byť celé potopené. Prikryté odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Čím dlhšie bude hrozno namočené, tým viac bude opité.
Asi hodinu pred podávaním hrozno vyberieme z kúpeľa a vložíme ho do cukru, aby sme ho obalili a vyzeralo ako zamrznuté. Následne ho dáme na hodinku do mrazničky. Podávame k vínu, proseccu, či miešaným nápojom.