Cappuccino rez

Ingrediencie

150 g hladká múka alebo bezlepková mýka CakeMix Liana
150 g cottage cheese
90 g kokosový cukor
4 PL instantnej kávy
2 vajcia
1 dcl olivový olej
1 dcl kokosové mlieko
1 ČL škorice

Poleva:
1 kyslá smotana
2 PL práškový cukor

Postup prípravy

Všetko môžeme miešať vidličkou, netreba nám šľahač. Najskôr zmiešame vajcia s cukrom, pridáme olej a mlieko. Potom primiešame múku a cottage cheese. Nakoniec vmiešame instantnú kávu. Ak niekto miluje chuť kávy, pokojne môže pridať viac kávy.

Do papierom vystlaného plechu vylejeme zmes a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 30 – 40 minút.

Po upečení dáme na koláč polevu, vymiešanú z kyslej smotany a cukru.

Ak bude koláč veľmi horúci, bude sa smotana topiť, preto ho nechať chvíľu dostáť, ale je potrebné dávať polevu na teplý koláč, aby sa pekne zatiahla.

Podávať môžeme aj posypané škoricou, či kakaom, tak ako zvyknete piť cappuccino.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom