Marcipánky

Ingrediencie

140 g hladká múka (bezlepkový CakeMix Liana)
140 g mletých mandlí
100 g rozdrvené mandle
2 žĺtka
100g cukor

Poleva:
150g práškového cukru
1 -2 PL citrónovej šťavy

Postup prípravy

Všetky suroviny vymiešame v miske na kompaktné cesto a necháme odstáť 45 minút v chladničke.

Potom vyvaľkáme na 2 mm a vykrajujeme hviezdičky, kvetinky, čo sa nám páči.

Rúru predohrejeme na 200 stupňov a marcipánky pečieme 10 – 15 minút.

Treba dávať pozor, aby sa nám nepripiekli. Hneď ako sa začnú ružovieť, kontrolujeme, či sa nepripekajú.

Na polevu môžeme použiť kúpenú punčovú polevu, alebo zmiešame preosiaty práškový cukor so šťavou z citróna.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom