Autor receptu
Kucharocka.sk
Huspenina
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 60 min.
- Počet porcií: 6
Ingrediencie
300 g bravčových nožičiek
250 g bravčovej hlavy
120 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
2PL octu
soľ
bobkový list
celé čierne korenie
voda
cibuľa na posypanie
250 g bravčovej hlavy
120 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
2PL octu
soľ
bobkový list
celé čierne korenie
voda
cibuľa na posypanie
Postup prípravy
Všetko dáme do studenej vody a dáme to pomaly variť, kým nie je mäso mäkké.
Po uvarení nožičky a hlavu vyberieme a oberiem z nich mäso a vrátime do vývaru a pridáme ocot. Cibuľu a bobkový list vyhodíme z vývaru.
Kto má rád v huspenine zeleninu, nakrája ju na menšie kúsky a vloží späť do vývaru. Kto má rád čisto mäsovú huspeninu všetku zeleninu vyberie.
Potom vylejeme vývar do formu, alebo do viacerých menších formičiek a necháme stuhnúť.
Podávame pokvapkané octom, kto má rád posype cibuľou a zajedáme chlebom. Huspeninu je možné pripraviť aj z bravčových uší a chvosta.