Autor receptu
Kucharocka.sk
Musaka z baraniny
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 6
Ingrediencie
300g baranieho mäsa
Soľ
1 PL oleja
600 g baklažánov
2 PL oleja
2 väčšie cibule
2 strúčik cesnaku
1 PL hladkej múky
200 g paradajok
1 dl mlieka
2 žĺtky
1 PL oleja na pekáč
Soľ
1 PL oleja
600 g baklažánov
2 PL oleja
2 väčšie cibule
2 strúčik cesnaku
1 PL hladkej múky
200 g paradajok
1 dl mlieka
2 žĺtky
1 PL oleja na pekáč
Postup prípravy
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme menšie kúsky nakrájaného mäsa, soľ, na plátky nakrájaný cesnak a spolu popražíme. Podlejeme vodou a spolu podusíme vo vlastnej šťave.
Baklažány pokrájame na kolieska hribé asi 1 cm, osolíme, obalíme múkou a opečieme na oleji.
Mäso s cibuľou a cesnakom zomelieme. Potom ukladáme do pekáča vrstvu mäsa vrstvu baklažánu, kým všetko neminieme. Vrch by mal byť pokrytý baklažánom a na ne dáme kolieska paradajok.
Všetko zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali žĺtky a múku.
Necháme zapiecť min. 30 minút, kým všetko nezíska peknú upečenú textúru.