Autor receptu
Kucharocka.sk
Cestoviny s bazalkovým pestom
- Príprava: 5 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
200 g cestovín (fusilli)
50 g strúhaného parmezánu
50 g píniových orieškov
2 strúčiky cesnaku
zväzok čerstvej bazalky
50 ml olivového oleja extra virgin
soľ
parmezán
50 g strúhaného parmezánu
50 g píniových orieškov
2 strúčiky cesnaku
zväzok čerstvej bazalky
50 ml olivového oleja extra virgin
soľ
parmezán
Postup prípravy
V mixéri rozmixujeme lístky bazalky spolu s cesnakom, píniovými orieškami a namletým parmezánom.
Počas mixovania priebežne pomaly prilievame olivový olej, kým nevznikne hustá omáčka.
Cestoviny, ideálne fusilli, uvaríme v osolenej vode "al dente", scedíme, ihneď zmiešame s pestom a podávame.