Aloo Gobi – indické jedlo plné voňavého korenia. Tento chutný recept môžete pripraviť ako prílohu, ale môžete ho podávať aj samotné. Výborne chutí s plackami Naa,

Aloo Gobi – indické jedlo plné voňavého korenia. Tento chutný recept môžete pripraviť ako prílohu, ale môžete ho podávať aj samotné. Výborne chutí s plackami Naa,
Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme do zlatista na leji alebo ghee masle. Pridáme roztlačený cesnak a nastrúhaný zázvor. dobre premiešame a keď začne zázvor s cesnakom rozvoniavať, pridávme karfiol, rozobratý na ružičky a zemiaky nakrájané na menšie kúsky.
Všetko zalejeme vodou, pridáme soľ a pomaly varíme. Vodu prilievame postupne, podľa toho ako sa odparuje, podobne ako pri talianskom rizote. Výsledné jedlo má byť bez šťavy, preto je dobré strážiť tekutinu a prilievať po toškách.
Keď je zelenina mäkká a tekutiny sa odparili, pridáme koreniny. Môžeme ich všetky najskôr zmiešať v mištičke, aby sme ich vysypali na zeleninu rovnomerne. Zelenina má byť koreninami obalená. Potom ešte chvíľu zeleninu pražíme, aby sa koreniny prehriali a uvoľnili sa z nich všetky chute a vône.
Podávame ako prílohu, alebo aj ako samotné hlavné jedlo.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.