Ananásový likér

Ak máš rada Vaječný koňak a hľadáš nové chute, vyskúšaj túto ananásovú variáciu, prinesie si štipku exotiky do Vianočnej atmosféry.

Ingrediencie

1 salko
1 kokosové mlieko
1 ananás v konzerve
1 – 3 dcl rumu (bieleho)

Postup prípravy

Do misky alebo odmerky nalej salko, kokosové mlieko a rum. Rum prilievaj postupne, nedaj všetko naraz, všetci máme inú chuť. Premiešaj ručným mixérom. Potom pridaj 1 dcl zo šťavy z ananásovej konzervy a znova premiešaj. Ak je kokosové mlieko husté a stále máš v zmesi hrudky (kokosový tuk), použi ponorný mixér.

Zober 3 krúžky ananásu, nakrájaj ich na menšie kúsky a pridaj k nim 2 polievkové lyžice šťavy. Ponorným mixérom rozmixuj ananás na kašu. Tú potom prepasíruj cez sitko pomocou lyžice alebo žufanky, aby si dostala hladkú zmes. Tú primiešaj mliečnej zmesi a premiešaj mixérom, aby sa všetky ingrediencie prepojili.

Skladuj v chladničke.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom