Arašidové kolieska s čokoládou

Ingrediencie

Cesto:
110 masla
150 g arašidového masla
60 g kryštálového cukru alebo xylitolu pre zdravšiu verziu
130 g hladkej múky
100 g arašidovej múky alebo mletých arašidov
1/2 ČL sódy bikarbóny
štipka soli

Na ozdobu:
100-150 g horkej čokolády
150 g nasekaných arašidov

Postup prípravy

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame v miske na kompaktnú zmes. Cesto by sa nemalo lepiť, ak sa lepí, pridajte ešte za lyžicu múky a zapracujte ju. Potom cesto zabaľte do fólie nechajte ho oddýchnuť v chladničke 30 minút.

Z cesta vytvarujte guličky o váhe cca 20 - 24 g. Vrch guličky potlačte v nasekaných arašidoch a položte guličku na plech vystlaný papierom na pečenie. V guličke spravte vareškou jamku a vložte do nej kúsok čokolády. ak použijete min. 52% čokoládu, nebude sa roztekať a zostane na svojom mieste.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 10 -15 minút. Upečené kolieska majú jemne zlatistý nádych a majú pevnú "škrupinku". Nebudú celkom tuhé a nedajú sa hneď vziať z plechu. Treba ich nechať vychladnúť, aby spevneli. Čím dlhšie sa pečú, tým sú chrumkavejšie.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom