Truffles znie tak krásne francúzsky, ale jeho príprava vôbec nie je zložitá. Tento dezert si poľahky pripravíte a prekvapíte ním svoju rodinu a priateľov.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Avokádové truffles
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 10 min.
Ingrediencie
200 g horkej čokolády aspoň 52 %
1 stredne veľké avokádo
1 ČL vanilkového extraktu
na špičku noža mleté chilli
holandské kakao na obalenie
1 stredne veľké avokádo
1 ČL vanilkového extraktu
na špičku noža mleté chilli
holandské kakao na obalenie
Postup prípravy
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Avokádo zatiaľ vydlabeme a tyčovým mixérom rozmixujeme na hladko. 4okoládu necháme trocha schladiť a keď vidíme, že začína hustnúť zmiešame ju s avokádom, vanilkovým extraktom a s chilli. Dobre premiešame a dáme stuhnúť do chladničky.
Po asi 30 minútach vyberieme zmes z chladničky a začneme tvarovať guľky alebo polovičné guľky. Na záver ich obalíme v kakau. Ak chceme aby mali svetlejší nadýchanejší vzhľad. Tak ich najskôr obalíme tak, aby sa kakao vsiaklo do zmesi. Druhú vrstvu spravíme celkom jemne a snažíme sa nedotknúť kakaa, aby vyzeralo ako poprašok.