Pripravte si baklavu po slovensky. Sladký dezert s ťahavým karamelovým sirupom.

Pripravte si baklavu po slovensky. Sladký dezert s ťahavým karamelovým sirupom.
Jednotlivé plátky fila cesta pokrčíme a naukladáme vedľa seba do pomasteného plechu. Ak ukladáte cesto aj na seba, môžete jednotlivé vrstvy potrieť medom. Ja som zvolila kruhovú formu, ale môžete aj do klasickej štvorcovej a pečieme 10 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.
Potom plech s cestom vyberieme a polejeme roztopeným maslom s medom a znova dáme piecť na 10 minút.
Zatiaľ vymiešame vajcovú zmes z vajíčok, mlieka, cukru, medu a vanilkovej pasty. Cesto vyberieme z rúry a polejeme vajcovou zmesou a dáme piecť do rúry, kým zmes nestuhne. Pečieme približne 15 - 20 minút.
Pripravíme si cukrový sirup z medu, cukru, vody a amaretta. Všetky ingrediencie varíme, kým nemá sirup požadovanú hustotu. Keď je vajcová zmes s cestom stuhnutá, polejeme celý koláč sirupom a posypeme mandľami. Necháme vychladnúť, aby dezert nepálil a nakrájame na menšie časti a podávame.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.