Baklažán trocha inak, v dvojobale a bez lepku.

Baklažán trocha inak, v dvojobale a bez lepku.
Baklažán umyjeme a osušíme. Kto chce, môže ošúpať, lepšie potom drží vajko s orechami, ale nie je to nutné. Nakrájame na kolieska o hrúbke 1 cm. Podľa veľkosti koliesok rozrežeme ich na polovicu alebo na tretiny. Osolíme a necháme pár minút odstáť.
Orechy nasekáme na drobno, alebo pomelieme. Zmiešme so strúhankou a nastrúhaným syrom. Dochutíme soľou, mletým korením a sušeným cesnakom. Vajíčka v miske rozhabarkujeme a pridáme soľ a mleté čili.
Baklažán asi po 10 minútah osušíme papierovou utierkou a začneme obalovať. Najskôr vo vajíčku a potom v orechovej zmesi. Ukladáme na pech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C približne 25 minút, kým orechy nie sú zlatisté. Baklažán má byť polomäkký. Podávame samotné alebo s jogurtovým dipom. Ten si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Namiesto sušeného cesnaku môžeme použiť roztlačený strúčik cesnaku. Dip bude mať výraznejšiu chuť.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.