𝙏𝙄𝙋: Ak chcete experimentovať, pomeľte len polovicu ovsených vločiek. Druhú polovicu nechajte v celku a docielite inú štruktúru chleba.
Čím sú banány zrelšie, tým sú sladšie, preto ak chcete pridávať cukor, počkajte až na samotný koniec, či je to nutné.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Banánový chlieb s kávou
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 60 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
80 g mletých mandlí
160 g mletých ovsených vločiek (bezlepkových)
2 ČL sódy bikarbóny
¼ ČL soli
1 ČL instantnej kávy
3 vajcia
125 g masla
3 zrelé banány
hrsť nasekaných mandlí, alebo plátky mandlí
cukor podľa potreby
160 g mletých ovsených vločiek (bezlepkových)
2 ČL sódy bikarbóny
¼ ČL soli
1 ČL instantnej kávy
3 vajcia
125 g masla
3 zrelé banány
hrsť nasekaných mandlí, alebo plátky mandlí
cukor podľa potreby
Postup prípravy
Banány rozmačkajte vidličkou na kašu. Primiešajte k nim vajíčka, roztopené maslo. V druhej miske si zmiešame mleté mandle, pomleté ovsené vločky, sódu bikarbónu, soľ instantnú kávu. Sypkú zmes postupne vmiešame vidličkou do banánovej zmesi.
Formu na srnčí chrbát alebo inú podlhovastú formu vyložte papierom na pečenie a vylejte do nej banánovú zmes. Vrch banánového chleba môžeme posypať mandľovými lupienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 50 -60 minút