Banánový chlieb s kávou

𝙏𝙄𝙋: Ak chcete experimentovať, pomeľte len polovicu ovsených vločiek. Druhú polovicu nechajte v celku a docielite inú štruktúru chleba.
Čím sú banány zrelšie, tým sú sladšie, preto ak chcete pridávať cukor, počkajte až na samotný koniec, či je to nutné.

Ingrediencie

80 g mletých mandlí
160 g mletých ovsených vločiek (bezlepkových)
2 ČL sódy bikarbóny
¼ ČL soli
1 ČL instantnej kávy
3 vajcia
125 g masla
3 zrelé banány
hrsť nasekaných mandlí, alebo plátky mandlí
cukor podľa potreby

Postup prípravy

Banány rozmačkajte vidličkou na kašu. Primiešajte k nim vajíčka, roztopené maslo. V druhej miske si zmiešame mleté mandle, pomleté ovsené vločky, sódu bikarbónu, soľ instantnú kávu. Sypkú zmes postupne vmiešame vidličkou do banánovej zmesi.

Formu na srnčí chrbát alebo inú podlhovastú formu vyložte papierom na pečenie a vylejte do nej banánovú zmes. Vrch banánového chleba môžeme posypať mandľovými lupienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 50 -60 minút

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom