![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2021/05/bezlepkove-mrkvaciky-1024x768.jpg)
Bezlepkové mrkváčiky
- Príprava: 60 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 27
Ingrediencie
250 g mrkva
150 g masla
džem
Postup prípravy
Mrkvu nastrúhame na jemno a hneď ju zmiešame s maslom izbovej teploty a múkou. Môžeme miesiť v kuchynskom robote s metličkami na hnietenie cesta. Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočinúť do chladničky.
Na pomúčenej doske z cesta vyvaľkáme štvorec o hrúbke približne 3 mm. Rozkrájame ho na malé štvorce 5 x 5 cm. Do stredu dáme za lyžičku džemu. Potom vezme rohy a stlačíme ich dokopy, aby vznikla taštička. Do stredu môžeme dať čerešničku, alebo sušené ovocie. Môžeme použiť aj džem, ktorý sa rozteká, ak ho nedáme veľa, nevytečie z taštičky.
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút. Je dobré kontrolovať, aby sme ich nepiekli príliš dlho, zostanú potom vysušené.