Tento recept je bez kysnutia, bez laktózy a bez lepku.
Farbu sme docielili potravinárskou farbou podľa želaní detí.
Z tohto množstva sme upiekli dve veľké žemle, každú o 280 g.

Tento recept je bez kysnutia, bez laktózy a bez lepku.
Farbu sme docielili potravinárskou farbou podľa želaní detí.
Z tohto množstva sme upiekli dve veľké žemle, každú o 280 g.
Najskôr si aspoň na 30 minút namočíme semienka do vody. Stačí zaliať vodou, netreba veľa a necháme ich napučať. Potom ich zmiešame s bezlaktózovou smotanou a postupne primiešavame múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva. Ak sa nám zdá byť cesto stále priveľmi mokré, tak opatrne prisypeme ešte za lyžicu múky. Cesto má byť jemne lepivé, ale má držať pokope.
Cesto rozdelíme na polovicu a keď chceme farebné žemličky, zafarbíme potravinárskou farbou. Potom mokrými rukami vyformujeme dve žemeličky a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C asi 60 minút na strednej priečke. Počas pečenia kontrolujeme drevenou špajdlou. Ak je cesto na spodku stále mokré, preložíme žemle na nižšiu priečku. Konzumujeme až po úplnom vychladnutí.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.