Bezlepkový recept na vianočnú klasiku.

Bezlepkový recept na vianočnú klasiku.
Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom a maslom, potom pridáme mleté lieskovce, kypriaci prášok a nastrúhanú citrónovú kôru. Opatrne primiešame k žĺtkovej mase sneh a do cesta zapracujem hrozienka, slivky, orechy a čokoládu. Formu vymažte a vysypte múkou, potom do nejvylejeme cesto.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 minút. Či je cesto prepečené vyskúšame drevenou špajdľou. Biskupský chlebík necháme chvíľu vychladnúť a potom opatrne vyklopíme na kuchynskú mriežku alebo drevenú dosku. ak by nám nešiel chlebík vyklopiť, tak na prevrátenú formu dáme utierku namočenú v teplej vode.
Povrch chlebíka potrieme džemom a necháme úplne vychladnúť. Potom ho potierame pomarančovým ľadom, pripraveným zo šťavy jedného pomaranča a vymiešaným s preosiatym práškovým cukrom. Množstvo cukru je uvedené odhadom, záleží od šťavnatosti pomaranča. Konzistencia polevy nesmie byť veľmi riedka, aby sa udržala na chlebíku, ale nie hustá, aby sa nehrudkovala.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.