Čokoládovú tyčinku Bounty pozná každý, pripravte si ju doma.
Použili sme silikónové formičky na muffiny, tak sa nám podaril pekný koláčikovy tvar bonbónov. Plníme ich ani nie do polovice výšky formičky, takže majú výšku len 1 cm a sú na dve zahryznutia. ヅ
Autor receptu
Kucharocka.sk
Bonbón Bounty
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 30 min.
Ingrediencie
400 ml plechovka kokosového mlieka
100 g bielej čokolády
1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
1 PL rumu, alebo pár kvapiek rumovej arómy
150 g horkej čokolády
1 PL kokosového oleja
100 g bielej čokolády
1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
1 PL rumu, alebo pár kvapiek rumovej arómy
150 g horkej čokolády
1 PL kokosového oleja
Postup prípravy
Najskôr si dáme stuhnúť kokosové mlieko do chladničky cez noc, alebo na pol hodinu do mrazničky. Odoberieme z neho len tú hustú, maslovú časť a zmiešame ju s kokosom. Roztopíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a primiešame ju ku kokosovej hmote. Rýchlo miešame, lebo kokosové mlieko je chladné a čokoláda začne rýchlejšie tuhnúť. Dochutíme rumom alebo rumovou arómou. Ak je vám to málo sladké, pridajte trocha cukru.
Vo vodnom kúpeli roztopte horkú čokoládu a na záver k nej pridajte kokosový olej, alebo maslo. Silikónové formičky vychlaďte v mrazničke a potom ich vylejte mierne schladenou čokoládou. Môžete ich vyliať aj 2x, aby ste mali silnejšiu vrstvu čokolády., ale nechajte prvú vrstvu dobre zatuhnúť.
Položte na čokoládu kokosovú zmes, približne za jednu čajovú lyžičku, zarovnajte ju a následne ju zalejte roztopenou čokoládou. Snažte sa nezašpiniť okraje formičky, ktoré zostanú prázdne, aby bonbón nebol krivý a nevyzeral polámane. Nechajte stuhnúť v chladničke asi hodinu. Môžete dať bonbóny aj do mrazničky, ale pri rýchlom stuhnutí, čokoláda stratí lesk.