Falošné bonbóny toffifee neobsahujú karamel, aj keď tak chutia.
Nekaramel má prudko návykovú chuť, preto odporúčam jesť bonbóny pomaly.

Falošné bonbóny toffifee neobsahujú karamel, aj keď tak chutia.
Nekaramel má prudko návykovú chuť, preto odporúčam jesť bonbóny pomaly.
Najskôr upečieme batát. Umyjeme ho, popicháme ihlicou a pečieme 40 - 60 minút vo vyhriatej rúry na 230 °C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti batátu. Po upečení ho necháme vychladnúť, vydlabeme ho zo šupky a mixérom rozmixujeme.
Bielu čokoládu roztopíme nad vodným kúpeľom spolu s kokosovým olejom. Potom ho primiešame k rozmixovanému batátu a necháme v chladničke vychladiť.
Horkú čokoládu tiež roztopíme s kokosovým olejom nad vodným kúpeľom. Pripravíme si formičky, do ktorých pripravíme bonbóny. Môžu byť silikónové, ale môžeme použiť aj formu z kupovanej bonboniéry. Odporúčam, nechať ju vychladiť v mrazničke aspoň 20 minút. Potom ju vylejeme čokoládou tak, aby postupne čokoláda tuhla a vytvárala mištičky. Môžeme to robiť postupne a nechať jednotlivé vrstvy stuhnúť v mrazničke. Následne natlačíme do mištičiek batátovú zmes a do stredu umiestnime lieskový orech.
Takto pripravené bonbóny, dáme na hodinku do mrazničky a potom môžeme podávať. Bonbóny chutia zmrznuté, ale aj len vychladené v chladničke.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.