Bravčové mäsko na pomaranči

Ingrediencie

400 g chudé bravčové mäso
3 PL mangovo-ananásového džemu
1 ks pomaranč
1 PL jablčný ocot
1 stredne veľká červená cibuľa
mleté čierne korenie, soľ, červené korenie

Postup prípravy

Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na oleji. Pridáme na plátky nakrájané bravčové mäso. Čím budú tenšie, tým sa skôr upečú. Osolíme a okoreníme ich až na panvici a prudko ich opečieme z oboch strán, aby sa zatiahli.

Podlejeme šťavou z pomaranču a pridáme mangovo-ananásový džem. REcept na mangovo-ananásový džem nájdete na našich stránkach. Ak taký džem nemámeme, môžeme pridať akýkoľvek kyslo-sladký džem (marhuľový, pomarančový). V prstoch rozdrvíme pár guličiek červeného korenia a pridáme k mäsu.

Pod pokrievkou dusíme asi 10 minút, kým mäso nezmäkne. Potom mäso odkryjeme a šťavu mierne redukujeme, aby zhustla. Mäsko podávame s ryžou a s pikantným mangovým čatní.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom