![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2021/01/Bravcove-masko-n-apomarancoch-1024x724.png)
Bravčové mäsko na pomaranči
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
400 g chudé bravčové mäso
3 PL mangovo-ananásového džemu
1 ks pomaranč
1 PL jablčný ocot
1 stredne veľká červená cibuľa
mleté čierne korenie, soľ, červené korenie
3 PL mangovo-ananásového džemu
1 ks pomaranč
1 PL jablčný ocot
1 stredne veľká červená cibuľa
mleté čierne korenie, soľ, červené korenie
Postup prípravy
Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na oleji. Pridáme na plátky nakrájané bravčové mäso. Čím budú tenšie, tým sa skôr upečú. Osolíme a okoreníme ich až na panvici a prudko ich opečieme z oboch strán, aby sa zatiahli.
Podlejeme šťavou z pomaranču a pridáme mangovo-ananásový džem. REcept na mangovo-ananásový džem nájdete na našich stránkach. Ak taký džem nemámeme, môžeme pridať akýkoľvek kyslo-sladký džem (marhuľový, pomarančový). V prstoch rozdrvíme pár guličiek červeného korenia a pridáme k mäsu.
Pod pokrievkou dusíme asi 10 minút, kým mäso nezmäkne. Potom mäso odkryjeme a šťavu mierne redukujeme, aby zhustla. Mäsko podávame s ryžou a s pikantným mangovým čatní.